2024. április 19.
Bábelhal: ez a kütyü már tényleg egyből fordít

Bábelhal: ez a kütyü már tényleg egyből fordít

Egy brooklyni cég olyan fülhallgatót dobott a piacra, ami élőben fordít viselőjének. Odavernek a Google próbálkozásának.

A Pilot a barcelonai techkiállításon robbant be a nemzetközi piacra. A termék a Waverly Labs négyéves hardver- és szoftverfejlesztési kutatómunkájának eredménye, ráadásul messze lekörözi a korábban megjelent, Google gyártotta Pixel Budot.

A fordító fülhallgató bemutatója ugyan zajos környezetben került sor, de a rendszer viszonylag gyorsan lefordította a szöveget. A fordításhoz egy házon belüli szoftvert fejlesztettek ki, de más rendszereket is felhasználnak a pontosság érdekében 

A fülhallgató azért is különleges, mert a gyártás finanszírozása internetes pénzgyűjtés formájában zajlott, így elkerülték a befolyásos befektetők szeszélyeit.

 

Más, mint a Google terméke

A Google hasonló termékétől eltérően a Pilot két apró fülhallgatóból áll, amik nem kapcsolódnak egymáshoz. A korábbi próbálkozások kudarca abban rejlett, hogy egy ember használt egy fülhallgatót. A Pilot ezzel szemben megosztható: ha valakinek segítségre van szüksége a fordításnál, az egyik fülhallgatóját odaadhatja valaki másnak, aki a kapott eszközt könnyedén szinkronizálhatja a saját telefonjával – a rendszer így élőben tud fordítani két különböző nyelvet beszélő ember között.

 

 

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.