2024. április 19.
Mutatjuk, hogy milyen lesz a robotok elleni háború (videó)

Mutatjuk, hogy milyen lesz a robotok elleni háború (videó)

A Boston Dynamics SpotMinijét próbálták meggátolni az ajtónyitásban, az eredmény ijesztő.

A videó megnézése után könnyű megérteni, hogy a Google anyacége miért döntött úgy, hogy megválik a robottechnikában úttörőnek számító Boston Dynamicstól. (Azt már csak tényleg zárójelben, hogy a természetesen a japánok csaptak le rá, nevesül a SoftBank Group.)

A felvételeken az látható, ahogy a cég egyik munkatársa a nem sokkal korábban bemutatott SpotMinit, melyet egy ügyes karral is felszereltek, megpróbálja meggátolni céljától, jelen esetben az ajtó kinyitásától.

Ez már a terminátor?

A Boston Dynamics korábban bemutatott kísérletei (lenti videó) során az ember inkább csak mosolygott a gépek csetlésén, botlásán, de jelen eseteben már nagyon nem erről van szó. A SpotMini a nemzetközi sajtót ámulatba ejtve és meg is rettentve, határozottan addig tör előre, amíg ki nem nyitja azt a fránya ajtót.

Azért valljuk meg, hogy legtöbben inkább hisztiztünk volna a sarokban vagy hagytuk volna az egészet a francba, különben is, kit érdekel egy hülye ajtó. No, ezért kell elkerülni a háborút a robotokkal!

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.