2024. április 19.
Tiborcz István ezzel a lámpával fényárban úsztathatná Budapestet

Tiborcz István ezzel a lámpával fényárban úsztathatná Budapestet

Worcestershire-ben pislákol egy gázlámpa, amit kutyakakival üzemelnek. A magyar fővárosban lenne helye a találmánynak.

Budapest belvárosának lakóinak nem kell magyarázni, hogy miért lenne jó, ha a kutyagazdik jobban meg lennének nevelve, hiszen sok utcában valóságos akadálypályán kell nap mint nap átjutniuk a lakóknak. Egy brit találmánynak köszönhetően nem csak a kutyagumi-, de a Tiborcz-féle fényproblémákra is választ kapnánk. A britek ugyanis visszatértek a gázlámpához a Malvern Hills közösség környezetvédőinek jóvoltából – hívja fel a figyelmet a Trend hunter. A találmány felhasználói oldalról egyszerűnek mondható: a jólnevelt gazdi a kis csomagocskát a lámpa emésztőjébe helyezi, majd meghúz egy kart, ami beindítja a folyamatokat, melynek végén biometán és trágya jön létre.

A történettel a The Guardian is hosszasan foglalkozott (a fenti képet is nekik köszönhetjük, melyen az említett találmány látható), az írásból a lámpa pontos működésére is fény derül.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.