2024. április 25.

150 éve szolgálnak a kőszegi tűzoltók

Másfél évszázados jubileumot ünnepeltek a kőszegi tűzoltók, amely alkalmából kétnapos program során emlékeztek az elődökre és ünnepelték a jelenlegi dolgozók munkáját.

Az első program a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a Szent Flórián szobrot koszorúzták meg. Ehhez vonultak elsőként a legfiatalabb tagok, majd a nők, végül a férfiak. Ebből is látszik, hogy idén nagyon változatos és népes az egyesület tagsága. Fennállásuk jubileumának ünnepléseként a Szent Imre templomban tartottak Szent Flórián-misét. Szombat délelőtt a Jézus Szíve templom előtti téren gyülekeztek, és fúvószenei koncertet rendeztek a tiszteletükre. Megáldották a csapatzászlót, megújították esküjüket, majd a történelmi egyházak képviselői áldották meg a csapatot és zászlóját.

 

Díszmenetben indultak a Jurisics-várba, ahol ünnepi közgyűlést tartottak. Itt számos elismerést adtak át, többek között a magyar érdemrend lovagkeresztjének katonai tagozatát Seper András tűzoltó ezredesnek, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének, aki egyben a kőszegi tűzoltó egyesület parancsnoka. A jeles ünnep alkalmából könyv is készült Flórián katonái címmel.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.