2024. április 25.
Hartai Petra egy év alatt nagy sikereket ért el

Hartai Petra egy év alatt nagy sikereket ért el

Oltári csaj a képernyőn, Csehov-hősnő a színpadon. Hartai Petra egy év alatt kapta meg a legígéretesebb pályakezdő és a legjobb női alakítás díját. A szombathelyi Weöres Sándor Színház művésze arról is beszél, hogyan élték meg a Jordán Tamás igazgatói székére kiírt pályázat körüli mizériát.

 

„Borzasztó volt. Nagy megpróbáltatásokon ment keresztül a társulat. Az eredményhirdetés pont az Ivanov főpróbája alatt volt – nem hittük el, hogy ez megtörténhet, hogy elveszíthetjük az igazgatónkat” – meséli Hartai Petra arról, hogyan élték meg tavaly a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói székére kiírt pályázatot. Jordán Tamás mandátumát végül meghosszabbították, de a színésznőben mindez rossz emlékeket idézett.

„Már kétszer megtapasztaltam az életemben, hogy nem számítanak az értékek: valaki jön és elsöpri őket. Kaposváron kirúgták a tanáraimat, Kocsis Pált, az osztályfőnökömet, akinek szintén nagyon sokat köszönhetek, az utolsó évben veszítettük el. Nem embereket látnak, és félelmetes, mennyire ki van szolgáltatva szinte mindenki. Nehéz téma, nehezen is birkózunk meg vele, de csak azt tudom mondani, hogy csinálni kell, továbbmenni és harcolni. Dolgozni kell, hogy maradandót tudjunk alkotni, és akkor az ember lelki békéje időszakosan helyre tud állni.”

(forrás: http://valasz.hu/kultura/hartai-petra-ket-labbal-allok-a-vilagban-128053)

Megosztás