2019. február 17.
Fogolyszökés történt Szombathelyen

Fogolyszökés történt Szombathelyen

Egy házi őrizetben lévő férfi ellen emelt vádat fogolyszökés vétsége és más bűncselekmények miatt a Szombathelyi Járási és Nyomozó - tájékoztatta a Vas megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Simon József közölte: a házi őrizetben lévő vasvári férfi - aki ellen lopás, zsebtolvajlás miatt folyik eljárás - levette a lábáról a nyomkövetőt és elhagyta a tartózkodási helyéül kijelölt lakást. Megpróbálta a nyomkövető eszközt egy kályhán elégetni, ezzel a berendezésben nyolcszázezer forint kárt okozott.

Mivel a nyomkövető jelzett, a rendőrök megjelentek a helyszínen, ahol a vádlott a nyílt utcán rájuk támadt, ököllel többször arcul ütötte őket, sérüléseket okozott nekik.

Az előállított vádlott - akiről utóbb megállapították, hogy marihuánát fogyasztott - a rendőrség folyosóján hirtelen felugrott és "lefejelt" egy falra függesztett képet. 

Az ügyészség a vádlott ellen fogolyszökés vétsége, hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette, valamint könnyű testi sértés, garázdaság és kábítószer-birtoklás vétsége miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Megosztás

Ritkán járunk étterembe

Hello Mozaik

Ritkán járunk étterembe

  • 2019.02.10

Egy 2018 őszén végzett kutatás alapján készült el most Magyarország első Gasztro Körképe, amelyből az is kiderül, ki a legismertebb séf az országban.