2024. április 24.
Teljesítménytúra a Kőszegi-hegyen

Teljesítménytúra a Kőszegi-hegyen

Múlt vasárnap került megrendezésre a 3. Perfect Change-Metex05 Velemi Sherpa Kupa, amely egy teherhordó teljesítménytúra.

A versenyző csapat kis létszámú, de annál lelkesebb tagokból állt össze, akik közül mind teljesítették a Sherpa Kupa teljesítménytúráját, A versenyzők testsúlyuk 50 százalékával indultak fel a Kőszegi-hegyre a velemi kultúrháztól. A nők a Szent Vid-kápolnáig, a férfiak a Hörmann-forrás parkolójáig cipelték túrahátizsákjaikat. Volt, aki cementet, vagy földet vitt, de volt fémsúllyal mászó is. A szervezők egyébként biztosítottak málhát, ami egy speciális, fából készült hordkeret, rajta megfelelő mennyiségű, súlyú ásványvízzel, vagy homokkal megpakolt zsákkal.

A versenyzők közül néhányan futottak is a sík szakaszokon, így próbáltak meg előnyhöz jutni. A verseny után a szervezők visszaszállították a serpákat a versenyközpontba, ahol étellel, itallal és díjakkal várták őket.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.