2024. április 16.
Ez volt a lényeg az 50. héten

Ez volt a lényeg az 50. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Szombaton tízezren tüntettek Bécsben a kötelező oltás ellen. A múlt héten azt is bejelentették, hogy hétfőtől szigorúbbak a beutazás szabályai nyugati szomszédunkhoz: a két oltás már nem elég. Vasárnap erőszakba torkollott az egészségügyi dolgozók kötelező oltása elleni tüntetések Brüsszelben.

 

A baloldali Gabriel Boric nyerte meg Chile elnökválasztásának második fordulóját vasárnap.

 

Magyarország összesen 20 millió forintot küld gyorssegélyként a Fülöp-szigetek részére – jelentette be Szijjártó Péter vasárnap a Facebook-oldalán. A külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban egy tájfun söpört végig az országon. A brutális pusztítás tízezreket tett hajléktalanná, a katasztrófa sújtotta településeken nincs áramszolgáltatás, nem működik az infrastruktúra sem.

 

Vasárnap indult az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi „szeretetvendégsége“, öt napon át napi ezer adag meleg ételt osztanak ki – tájékoztatott az MTI.

 

370 milliárd forintnyi kárt okozott eddig a Kumbre Viéhá vulkán, amely három aktív hónapjával a leghosszabb regisztrált vulkánkitörést produkálta La Palma szigetén. A múlt hét elején nyugodott meg a tűzhányó, de legalább 10 nap kell ahhoz, hogy ismét kihunytnak nyilvánítsák.

 

Bejelentette Gattyán György: pártjával elindul a 2022-es országgyűlési választásokon. A vállalkozó az ATV péntek esti Egyenes beszéd című műsorában a pártja nevét is elárulta: Megoldás Mozgalom.

 

A hét száma: 135
Ennyi évesen halt meg Kína legidősebb embere, Alimihan Seyiti. A kashgari prefektúrában található Shule megyei Komuxerik településről származó nő 1886. június 25-én született, így három évszázadban is élt.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.