2024. április 18.
Éleslátásukról híresek, pedig egykor szemüveget hordtak

Éleslátásukról híresek, pedig egykor szemüveget hordtak

Ahelyett, hogy Brad Pitt igéző szempárjára hivatkoznánk, mi inkább magyar nőket kérdeztünk meg arról, milyen az élet a lézeres szemműtét után. Ők négyen ugyanúgy, mint az amerikai színész, a legmodernebb orvosi technológiával, pár másodperc alatt szabadultak meg rövidlátásuktól.

Herrer Sára énekesnő tavaly januárban döntött a lézeres műtét mellett, és a mai napig élete egyik legjobb döntésének tartja. „Már másfél év telt el, de még mindig álomszerű, hogy nem kell a szemüvegem után kutatnom, ha reggel kinyitom a szemem. Ráadásul sokkal jobban és tisztábban látok, mint szemüvegben láttam. Ez az önbizalmamra is pozitív hatással volt” – meséli a művésznő, aki szólóban és a Mary Popkidsszel is új lemezt rögzít mostanában.

Csemer ’Boggie’ Boglárkának is nagy könnyebbség, hogy szemüveg nélkül él, és a fellépések alkalmával sem kell kontaktlencsét viselnie. „A hosszú évek során egyfajta maszkká vált a szemüveg. Amióta nem hordom, mindenki dicsér, hogy a hétköznapokban is olyan felszabadult és ragyogó vagyok, mint a színpadon” – mondja büszkén az énekesnő, aki már a műtétje másnapján gőzerővel dolgozott, készült a tavaszi klub-turnéjára és júniusi koncertjére a Müpában.

Kelemen Zsófia, szülés utáni regeneráció specialistát a sportban zavarta a rossz szeme, szemüveg nélkül szinte alig ismerte fel a vendégeit. „Olyan profi hozzáállású és segítőkész volt velem mindenki már az alkalmassági vizsgálat során, és aztán a műtét alatt is, amikor egy nővér végig fogta a kezem, hogy nem is értettem, miért nem műtettem meg a szemem már korábban” – emlékszik vissza Zsófia, akinek aktív sportolóként és anyaként duplán fontos volt a rövid regenerációs időszak.

 Lipcsei Betta 20 évig hordott szemüveget, majd 5 másodperc alatt megszabadult tőle. A műsorvezetőt az esti adások alkalmával már nagyon zavarta a kontaktlencsétől kiszáradt és fáradt szeme. „Pár nappal a műtét után már újra a stúdióban álltam, és el tudtam olvasni a feliratot a legtávolabbi kamerákra szerelt súgógépeken is. Fantasztikus érzés volt, főleg úgy, hogy semmilyen fájdalmat nem éreztem a lézeres beavatkozás során.”

 

Saint James Szemészeti Központ szemész-, refraktív sebészorvosa, dr. Perényi Kristóf szerint „általánosan jellemző, hogy már az előzetes vizsgálat alkalmával érezhetően csökken a páciensek aggodalma, amely a beavatkozásig teljesen eltűnik. A műtétre már úgy érkeznek, mintha fodrászhoz mennének.” És valóban, ahogy a megszólaló hölgyek elmondták, fölöslegesen tartottak a beavatkozástól. Más-más élethelyzettel és dioptriával rendelkeztek, de ma már két dologban teljesen megegyeznek: 100 százalékos a látásuk, és ha újra döntést kéne hozniuk a szemük lézeres korrekciójáról, biztosan nem várnának vele eddig. 

Megosztás