2024. május 2.
Komoly támogatás az orvos-, illetve nővérszállónak

Komoly támogatás az orvos-, illetve nővérszállónak

Közel 155 millió forintból szépült meg a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvos-, illetve nővérszállója. A fő hangsúly az energetikai fejlesztéseken, és a belső terek rekonstrukcióján volt.

A Markusovszky Kórház legújabb fejlesztéseiről Hende Csaba országgyűlési képviselő számolt be. Az uniós támogatásból létrejött projekt keretében az orvosok 11-es Huszár úton található szállása (3 lakás, négy lakószoba) is megújult. A nővérszállóban 29 egészségügyi dolgozó elhelyezésére van lehetőség.

Puskás Tivadar polgármester elmondása szerint az uniós forrásból az egészségügyi intézmény energetikai korszerűsítésére 132.029.144 forint jutott, 22,3 milliós saját forrásból az orvos-, illetve nővérszálló belső rekonstrukcióját végezték el.

Dr. prof. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Kórház igazgató főorvosa elmondta, hogy többek között a homlokzati falak szigetelése, és a külső nyílászárók cseréje történt meg, és mindkét épületre napelemek kerültek. A korszerűsítéseknek köszönhetően 20-25 százalékkal csökkennek majd a fűtési költségek.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.