2024. május 2.
Gyakorlatilag négy évre eldőlt Magyarország sorsa

Gyakorlatilag négy évre eldőlt Magyarország sorsa

Kósa Lajost is elvesztettük, mint tárcavezetőt, Rogán és Semjén valószínűleg velünk marad, ahogyan Kövér László is, a parlament elnökeként. Szerdai hírpacák.

A kormánypárti kommunikációs gépezet minisztertemetővé változtatta az Origót, hiszen szerdán Kósa Lajos leköszönését harangozták be, míg korábban Balog Zoltán távozását is itt jelentették be – amit egyszerűen nem lehet elégszer leírni!!! (Egyébként a lelkész úr a „szívére is vette a kritikákat”, mint fogalmazott: vagy rosszindulatú vagy szolgalelkű emberek értékelik a kormány munkáját.)

De hagyjuk a múlt embereit, itt bontakozik ki a szemünk előtt a jövő: a Figyelő gyakorlatilag bemutatta „az új kormány teljes névsorát”, kivétel Kósa Lajos, mert a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnökét meghagyták a Matolcsy György fia által „irányított” portálnak.

Kövér és Gulyás

A negyedik Orbán-kormány mellett Kövér László is helyet kap, ugyanis a Fidesz-frakció újráztatja az Országgyűlés elnökét. A parlament bizottsági rendszeréről is sikerült közben megállapodni, amit az új Lázár Jánostól, azaz Gulyás Gergelytől tudhattunk meg, aki már bele is állt a szerepébe, először az ellenzéket ekézgette (nincs nehéz feladata), majd a kettős állampolgárok szervezett szavaztatása miatt „odacsapó” Kúria kimondását intézte el annyival, hogy „Mindig előfordulnak kisebb-nagyobb jogsértések”.

Amennyiben pedig nincs is itt semmi látnivaló, akkor fordítsuk orcánkat a jó hírek felé. Tovább épülhet az M4-es sztráda, amit ugye Simicska kezéből kellett kitépni. A Fővárosi Közgyűlés is nagyüzemben pörgött szerdán, döntöttek a Lánchíd időszerű felújításáról, ami szeptemberben kezdődik, illetve az M3-as metró felújítása során mégis akadálymentes lesz 20 állomásból 18. És ha már simicskáztunk, akkor hadd szóljon: mostantól csak Garancsi hirdethet villanyoszlopokon.

És azért Gyárfás Tamásról se feledkezzünk meg, a Heti Válasz ugyanis rengeteg kompromitáló hangfelvételről tud a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban. A lap ugyanakkor a már általunk is felvetett kérdést feszegeti címlapján: „Miért most?”.

A válaszokat várjuk a kommentekben!

Megosztás