2024. április 20.
Használtruha tűzifa helyett?

Használtruha tűzifa helyett?

A csepregi Területi Gondozási Központban rendszeresen szerveznek ruhaosztást a rászoruló családoknak. Varga Dániel, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az adományruhákat nem rendeltetésének megfelelően oszthatták ki.

Mint rámutatott, információi szerint a szét nem osztott ruhákat az önkormányzat tudtával helyi rászorulóknak adták azért, hogy „tűzifaként” használják fel azokat.

Varga Dániel hangsúlyozta, hogy a rossz minőségű ruhaneműkkel fűteni nemcsak rendkívül környezetszennyező, de életveszélyes is.

Az üggyel kapcsolatban a Jobbik önkormányzati képviselője Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében számolt be arról, hogy az esetről szerette volna megkérdezni a város polgármesterét a március 14-i képviselőtestületi ülésen, azonban Vlasich Krisztián (Varga szerint számos jogszabályt sértve) akadályozta ebben.

Az ellenzéki politikus információi szerint a város mintegy 35 köbméter tűzifatartalékkal rendelkezik, így lett volna mód jó minőségű tüzelővel segíteni a rászorulókon.

A választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje, Rába Kálmán arra hívta fel a figyelmet, hogy „Magyarországon évente több ezer ember hal meg az egészségügyi határértéket rendszeresen átlépő légszennyezés miatt. Megdöbbentő, hogy Csepreg városának polgármestere nincs tisztában tettének következményével és súlyosságával: A ruha égetése során felszabaduló gázok szívbetegségek, a tüdőrák, a bronchitis és más súlyos betegségek kialakulásához járulhatnak hozzá.”

A politikus azt javasolta Csepreg város polgármesterének, hogy a presztízsberuházások átadása után néha konzultáljon is a Fidesz országgyűlési képviselőjével, Ágh Péterrel, és vitassák meg, milyen lehetőségek állnak a rendelkezésükre a városban élők komfortérzetének javítására.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.