2021. augusztus 3.
Használtruha tűzifa helyett?

Használtruha tűzifa helyett?

A csepregi Területi Gondozási Központban rendszeresen szerveznek ruhaosztást a rászoruló családoknak. Varga Dániel, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az adományruhákat nem rendeltetésének megfelelően oszthatták ki.

Mint rámutatott, információi szerint a szét nem osztott ruhákat az önkormányzat tudtával helyi rászorulóknak adták azért, hogy „tűzifaként” használják fel azokat.

Varga Dániel hangsúlyozta, hogy a rossz minőségű ruhaneműkkel fűteni nemcsak rendkívül környezetszennyező, de életveszélyes is.

Az üggyel kapcsolatban a Jobbik önkormányzati képviselője Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében számolt be arról, hogy az esetről szerette volna megkérdezni a város polgármesterét a március 14-i képviselőtestületi ülésen, azonban Vlasich Krisztián (Varga szerint számos jogszabályt sértve) akadályozta ebben.

Az ellenzéki politikus információi szerint a város mintegy 35 köbméter tűzifatartalékkal rendelkezik, így lett volna mód jó minőségű tüzelővel segíteni a rászorulókon.

A választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje, Rába Kálmán arra hívta fel a figyelmet, hogy „Magyarországon évente több ezer ember hal meg az egészségügyi határértéket rendszeresen átlépő légszennyezés miatt. Megdöbbentő, hogy Csepreg városának polgármestere nincs tisztában tettének következményével és súlyosságával: A ruha égetése során felszabaduló gázok szívbetegségek, a tüdőrák, a bronchitis és más súlyos betegségek kialakulásához járulhatnak hozzá.”

A politikus azt javasolta Csepreg város polgármesterének, hogy a presztízsberuházások átadása után néha konzultáljon is a Fidesz országgyűlési képviselőjével, Ágh Péterrel, és vitassák meg, milyen lehetőségek állnak a rendelkezésükre a városban élők komfortérzetének javítására.

Megosztás

Ne tabuként kezeljük a halált!

Hello Közélet

Ne tabuként kezeljük a halált!

  • 2021.04.29

A Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával, 30 éve indult el a hazai hospice mozgalom. Jelentős eredményeket hozott a három évtized, ám a társadalom nagy része még mindig félelemmel tekint a halálra.

Sokat ülhet az ügyfelét zsaroló ügyvéd és gyémántkereskedő cinkosa

Hello Közélet

Sokat ülhet az ügyfelét zsaroló ügyvéd és gyémántkereskedő cinkosa

  • 2021.03.4

Az utóbbi évek egyik legmegdöbbentőbb gazdasági- és büntetőügyében megszületett a vádirat nemrég. Beismerés esetén a megbízóját zsaroló ügyvédre, Lupovici Jack Kingre, nyolc bűntársára, Lebovits Ronira, az ismert gyémántkereskedőre négy év letöltendő börtönbüntetést indítványozott az ügyészség. Beismerés hiányában ennél még súlyosabb büntetés várható. A vád kétszeresen minősülő, bűnszövetségben, élet elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények.