2024. április 19.
Ez volt a lényeg a 41. héten

Ez volt a lényeg a 41. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Az ellenzék döntött Orbán Viktor kihívójáról: az 655.237 érvényes szavazatból Márky-Zay Péter 371.560 vokssal nyert Dobrev Klára előtt. A második fordulóban többen szavaztak, mint az elsőben.

 

Harmadik Európa-bajnoki címét nyerte a kamionos Kiss Norbert. A sorozat idényzáró futamán a második helyen végzett Misanóban.

 

Három napon belül vádat emeltek a Norvégiában nyíllal gyilkoló dán ámokfutó ellen. A hatóságok egyre kevésbé biztosak abban, hogy a szerda esti, öt áldozatot követelő dráma terrortámadás lett volna. A brit hatóságok viszont egyelőre nem zárják ki, hogy terrorcselekmény történhetett, amikor egy brit konzervatív parlamenti képviselőt késelt halálra egy iszlám szélsőséges. Sir David Amessa éppen fogadóórát tartott Essexben péntek este, amikor meggyilkolták.

 

Klaus Iohannis román államfő köszönetet mondott pénteken Orbán Viktornak, amiért Magyarország 50 román koronavírus-fertőzött befogadásával segít enyhíteni a román egészségügyi rendszer túlterhelésén.

 

Nigéria vezérkari főnöke bejelentette, hogy meghalt Abu Musab al-Barnawi, az Iszlám Állam nyugat-afrikai szervezetének (ISWAP) vezetője – jelentette a France 24.

 

Távozik a Népszavától Friss Róbert főszerkesztő és visszatér a lap élére az eddigi tiszteletbeli főszerkesztő, Németh Péter, aki szerint nagy kihívás az „ellenzék lapját” vezetni a választási kampány hajrájában.

 

A hét száma: 220.000.000
Egy francia játékosnak sikerült elvinnie a 220 millió eurós (80 milliárd forintos) főnyereményt az EuroMillions szerencsejátékon – adta hírül az MTI. A több európai országban játszott lottó 2004-es indulása óta ez volt a legnagyobb nyeremény.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.