2024. május 20.
A legesélyesebb ellenzéki javára lépett vissza

A legesélyesebb ellenzéki javára lépett vissza

Az ügyvéd az előzetesből, egy levélben tudatta döntését.

 

„Meg kellett hoznom egy fájdalmas, de egyben racionális döntést: visszalépek a legesélyesebb ellenzéki jelölt, dr. Nemény András barátom javára” – idézi Czeglédy Csaba levelét a nyugat.hu.

„Az egyik álmom, hogy országgyűlési képviselőként, vagy polgármesterként még többet tudjak tenni a szombathelyiekért, és a Vas megyeiekért. Ez az álom még nem foszlott szét, azonban tény, hogy a jogállamiság lábbal tiprásával a Fidesz megakadályozta, hogy országgyűlési képviselőjelöltként érdemben részt vegyek a kampányban, megfosztva ezzel az itt élőket a választás lehetőségétől” – áll a levélben.

Mint ismert, Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását szerdán 3 hónappal meghosszabbította a bíróság. Czeglédy Csaba Szombathelyen indult volna országgyűlési képviselőként, a jogerős nyilvántartásba vételt követően mentelmi jog illette meg. A Nemzeti Választási Bizottság viszont a legfőbb ügyész indítványára felfüggesztette a mentelmi jogát.

(forrás: http://www.atv.hu/belfold/20180404-czegledy-csaba-visszalep-szombathelyen)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.