2024. május 20.
A rend őrei nem unatkoznak

A rend őrei nem unatkoznak

Ez történt Vas megyében az utóbbi egy napban.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei állítottak meg egy tehergépkocsit és ellenőrizték annak vezetőjét a 86-os számú főút Nádasdot elkerülő szakaszán. Mivel felmerült a gyanú, hogy a jármű menetíró berendezése nem a valóságnak megfelelő adatokat tartalmazza, munkatársaink segítségét kérték. A körmendi rendőrök a 27 éves nagyatádi sofőrt előállították és kihallgatták. Vele szemben információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Nekihajtott a járdaszegélynek és leesett a motorjáról egy helyi férfi a megyeszékhelyen. A motoros a baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett. A gyanú szerint a férfi szeszes ital fogyasztását követően ült fel a járműre, mivel az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Továbbá kiderült az is, hogy járművezetői engedély nélkül közlekedett. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, az okmányok hiánya miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

Két elfogatóparancs is érvényben volt azzal a szombathelyi lakossal szemben, akit Sárváron fogtak el munkatársaink. A 38 éves férfit a Pécsi Törvényszék lopás elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztés-büntetésének megkezdése miatt, a Szombathelyi Rendőrkapitányság pedig ugyancsak lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresett. A férfit a rendőrök átadták a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.

 (forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/hirek-vas-megyebol-665)

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.