2024. május 20.
Az LMP szerint új egységet kell kovácsolni

Az LMP szerint új egységet kell kovácsolni

A párt azt mondja, hogy új egységet kell kovácsolni. Az Új Kezdet, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a V, mint Vassal fognak partnerséget kötni.

 

A hétvégi választást értékelte ma az LMP Vas megyei szervezete.

Németh Ákos a szombathelyi körzetben indított képviselő-jelölt azzal kezdte, hogy a sajtón keresztül gratulál Hende Csabának. Ezt a gesztust egyébként már korábban megtették volna, csak nincsen meg nekik Hende telefonszáma, így maradt ez utóbbi megoldás.

 

Németh hozzátette, hogy a választási eredmények szerintük egy minden szabálynak megfelelő szavazáson születtek, így legitimnek tekintik.

Kiemelte, hogy a Vas megyei listán az LMP kiemelkedően jól szerepelt, az országos átlag feletti 9%-ot hozta a párt.Az országos eredmény 6,99% volt.

Majd Horváth Zoltán, a párt megyei elnökségi tagja vette át a szót, aki kiemelte, hogy a taktikai szavazás elég rosszul lett kommunikálva. Ennek a levét többek között az Együtt itta meg, amely most úgy néz ki, meg is fog szűnni.

Szombathelyen pedig mint látni nem is lett volna értelme a taktikai szavazásnak, hiszen Hende több, mint 50%-ot kapott.

A politikus hozzátette, hogy az LMP szombathelyi eredményei bizakodásra adnak okot. A Zrínyi utcai szavazókörben például 12%-ot kapott a párt a listára.

Horváth azzal folytatta, hogy új egy új alternatívát szeretnének nyújtani. Ami azt jelenti, hogy különböző szervezeteket hívnak partnerségre. Elsőként az Új Kezdetet, Gémesi György pártját említették. De arra is kitért, hogy Szombathelyen jó a kapcsolatuk a Momentummal és a Kétfarkú Kutya Párttal is. Velük már a választások előtt együtt gyűjtötték az aláírásokat.

De nyitottak minden olyan szervezet, egyesület közeledésére, akik frissességet tudnak képviselni. Legyen szó akár egy helyi lakóközösségről. A továbbiakban a V, mint Vast is említették, akikkel szintén partneri viszony van kialakulóban.

 

(forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/vas_megyei_lmp_az_orszagos_atlag_felett)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.