2024. május 10.
Egészségműveltségi vetélkedő volt Szombathelyen

Egészségműveltségi vetélkedő volt Szombathelyen

Az "Egészség? - Megéri!" egészségműveltségi városi vetélkedő 2018 elnevezésű rendezvényen a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési helyszíneken várták a versenyzőket Szombathelyen.

 

Immár harmadszor rendezte meg 2018. április 17-én a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Gazdasági Ellátó Szervezet az egészségműveltségi városi vetélkedőt a megyeszékhelyen, ahol tizenkét csapat mérte össze tudását. Az esemény helyszínéül szolgáló AGORA Művelődési és Sportház megtelt a megye középfokú intézményeinek tizedik osztályos tanulóival, ahol a versenyzők tizenhárom helyszínen bizonyították rátermettségüket és talpraesettségüket.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési helyszíneken várták a résztvevőket. A csapatok a közlekedésbiztonság területén megszerzett tudásukat egy egészségügyi és egy közlekedési ismereteket igénylő feladatlap kitöltését követően, ügyességi akadálypályán is bemutatták, bűnmegelőzési ismereteiket pedig a biztonságos internethasználat és a drogprevenció témakörét felölelő játékos feladatok teljesítésével bizonyították.

(forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/tudatos-egeszsegmegorzes-vas-megyeben)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.