2024. május 10.
Közlekedési balesetekhez riasztották a rendőröket

Közlekedési balesetekhez riasztották a rendőröket

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot kettő, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínére hívták az elmúlt 24 órában.

Fennakadt a rendőri ellenőrzésen az a személygépkocsival közlekedő helyi lakos, akivel szemben a járőrök 2018. április 23-án intézkedtek a megyeszékhelyen. A férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért munkatársaink az 58 éves sofőrt előállították. A gépjármű vezetőjével szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé 2018. április 23-án az a helyi férfi is, akit Körmend belterületén igazoltattak a rendőrök. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda ez esetben is pozitív értéket mutatott, ezért a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították. A 40 éves sofőrrel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

(forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/hirek-vas-megyebol-676)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.