2024. április 29.
Vona Körmenden: meg kell szabadulni a félelemtől!

Vona Körmenden: meg kell szabadulni a félelemtől!

A legégetőbb helyi, illetve országos szintű problémákról, valamint a Jobbik megoldási javaslatairól is szó esett Vona Gábor és Bana Tibor körmendi lakossági fórumán.

"Amikor 2012-ben aláírásokat gyűjtöttünk az aktív belgyógyászat és a szülész- nőgyógyászat megszüntetése ellen, akkor a térségben élők szinte egyöntetűen álltak ki a kórházért" - mondta el beszéde elején Bana Tibor Körmenden, a Vona Gáborral együtt megtartott lakossági fórumán.

A Jobbik országgyűlési képviselője, a Körmend-központú választókerület képviselőjelöltje emlékeztetett rá, hogy ezen kívül is számos akcióval, illetve parlamenti felszólalásokban tett meg mindent az említett osztályok visszaállításáért.

A körmendieket és a környéken élőket arról biztosította a politikus, hogy amennyiben a Jobbik alakít kormányt, ő pedig egyéni képviselőként kap felhatalmazást a térségben élők képviseletére, akkor minden tőle telhetőt meg fog tenni az osztályok újraindításáért.

Szolgálat

A politikáról, a közéletről szólva Bana Tibor úgy fogalmazott, arra a jobbikosok szolgálatként tekintenek, és fontos, hogy a politikusok mindig elérhetőek legyenek az emberek számára, ő pedig ezt szem előtt tartva biztosított is erre lehetőséget az elmúlt években.

Hozzátette: a választókkal való találkozásokon szerzett tapasztalatait is felhasználták a Jobbik országos választási programjának, illetve saját, helyi programjának megalkotásában.

Kiemelt helyen említette továbbá a munkahelyek létrehozását, az Őrségi Nemzeti park túlszabályozottságának a visszaszorítását, a 86-os, illetve a 8-as főút négysávosítását, egyúttal pedig emlékeztetett arra is, hogy bár Orbán Viktor kétszer ígérte meg Körmenden, hogy négysávos lesz a 8-as, ebből egyelőre nem látni semmit.

A migrációval összefüggésben a Jobbik frakcióigazgatója hangsúlyozta: minden lehetőségét ki fogják zárni a bevándorlásnak.

Kormányváltó hangulat

A képviselőjelölt után Vona Gábor tartott rövid belpolitikai értékelést. Elmondta, tapasztalatai szerint érezhető a kormányváltó hangulat, a legáltalánosabb társadalmi közérzet pedig a félelem.

A Jobbik elnöke aggasztónak tartja, hogy 28 évvel a rendszerváltás után eljutottunk oda, hogy az emeberek nem merik elmondani a politikai véleményüket, mert tartanak attól, hogy elveszíthetik a munkájukat.

"Ma Magyarországon az az irányelv, hogy egyet kell érteni Orbán Viktorral, mert ha nem, akkor homoszexuális, kerítést akar bontani, Allah imádó" - világított rá a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Hozzátette: "Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol nem kell velem egyetérteni, nem kell Bana Tiborral egyetérteni, nem kell senki mással sem egyetérteni." 

 

A pártelnök szerint arra kell törekedni, hogy eltérő vélemény esetén ne akarjuk egymást egy kanál vízben megfojtani, helyette le tudjunk ülni, és meg tudjuk beszélni a dolgokat.

Elég a félelemből!

A pártelnök úgy látja, a választás egyik tétje, hogy a félelem légkörétől meg tudjunk szabadulni.

A Jobbik kormányfőjelöltje 4 pontban foglalta össze, hogy kormányra kerülve mik lesznek a legfontosabb teendőik.

1. Az emberek biztonságérzete

A politikus szerint Orbán Viktor a migráció problémáját nem megoldani, hanem felhasználni akarja, mert neki az az érdeke, hogy ez a válság minél tovább tartson.

"Az igaz, hogy a migráció a 21. század egyik legnagyobb kihívása, egy veszély, de a kormány dolga nem a hisztériakeltés, hanem, hogy szépen csendben kezelje a problémát és megvédje Magyarországot" - fejtette ki Vona, aki szerint a Fidesz úgy gondolkodik, hogy amíg az emberek félnek, addig nem kell kormányozni, addig sem kell azokra a kérdésekre válaszolni, hogy mi van az egészségüggyel, mi van az oktatással, a közlekedéssel, a nyugdíjrendszerrel, miért mennek el a fiatalok az országból.

Elmondta, a Jobbik kormányra kerülve nem bontja le a kerítést, hiszen éppen ők javasolták, sőt, nem csak megtartják azt, hanem visszaállítják a határőrséget, megszüntetik a letelepedési kötvénybizniszt és szép csendben, csinnadratta nélkül megvédik Magyarországot.

2. A korrupció felszámolása

Emlékeztetett rá, hogy sokan megígérték már az elszámoltatást, de mégsem történt meg soha. Azért nem mert, hiába voltak adottak ehhez a törvényi feltételek, ha a szándék nem volt az alkalmazásukra, mivel eddig korrupt kormányok váltották egymást. De - mint a Jobbik elnöke rámutatott - egyik sem kormányon lett korrupt, hanem már ellenzékben is azok voltak, ezért nem számoltatták el egymást.

"Mi ebben nem vagyunk benne, ezért retteg tőlünk a Fidesz" - tette hozzá.

3. A demokrácia visszaállítása

Vona nem állította, hogy már diktatúra volna Magyarországon, hiszen léteznek demokratikus intézmények, viszont az is igaz, mondta el, hogy azok nem demokratikusan működnek - utalt ezzel többek közt arra, hogy például a volt fideszes képviselő által vezetett Állami Számvevőszék egyenesen a Jobbik megszüntetését szolgálja.

4. Az ország valódi versenyképességének megteremtése

Ehhez kell egy jól működő gazdaság, amihez pedig szükség van arra, hogy az alrendszerek (oktatás, egészségügy, szociális rendszer) jól működjenek. Vona rávilágított arra a problémára, hogy 2012 óta ezekért a stratégiailag fontos területekért egy személyben felel Balog Zoltán miniszter, aki ezek szerint egy igazi Superman.

Mint mondta, a háziorvosi rendszer összeomlásának elkerüléséhez 250-300 új orvosra lenne szükség évente, helyette van 120, és közülük is sokan külföldre mennek.

A Jobbik célja ezért az, hogy alapjaiban erősítse meg az egészségügyet.

Nyugdíjrendszerre rátérve ismertette pártja álláspontját, amelynek egyik fő eleme, hogy a nőkhöz hasonlóan a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év munka után, hiszen - hivatkozott egy statisztikára - Európában a leghalandóbb embertípus a magyar férfi.

Vona Gábor szerint Magyarország valódi versenyképességének megteremtésének feltétele az elvándorlás megállítása, amire megoldást ad a Jobbik által felkarolt béruniós kezdeményezés, illetve a párt otthonteremtési programja.

Nem bal, nem jobb: tisztesség és becsület

Beszéde végén a Jobbik néppártosodásának lényegéről szólva Vona Gábor úgy fogalmazott, hogy őt nem érdekli, hogy ki jobboldali, ki baloldali, csak az számít, hogy valaki tisztességes, becsületes ember-e, aki normális szándékkal fordul a hazája felé, aki magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel akar ebben az országban élni.

"Azt kérjük, hogy áprilisban adjanak nekünk egy esélyt. A baloldal, és a Fidesz is 3-szor vezette az országot. Menjenek el szavazni, biztassanak erre minél több embert, mert Orbán Viktornak az az érdeke, hogy minél alacsonyabb legyen a részvétel. A kormányváltást akaró többségnek el kell menni. Egyéniben és listán is a Jobbikot támogassák, mert csak mi tudjuk leváltani ezt a kormányt, minden más szavazat elveszett. Ha valaki helyben meg tudja verni a Fideszt, az Bana Tibor, ha valaki meg tudja verni a Fideszt országosan, az a Jobbik" - zárta előadását a Jobbik elnöke.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.