2024. szeptember 16.
Kórusmuzsika a Nemzeti Filharmonikusoktól

Kórusmuzsika a Nemzeti Filharmonikusoktól

Somos Csaba karigazgató vezetésével dolgozó Nemzeti Énekkar részben a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral együttműködve, részben a zenekartól függetlenül alkotja meg zenei repertoárját. A 2024/2025-ös évad Pászti bérlete mindkét modellre kínál példát.

A Pesti Vigadó dísztermében, november 9-ére tervezett esten Ima és fohász címmel kizárólag vallásos szövegek megzenésítései szólalnak meg olyan szerzők műhelyéből, mint Heinrich Schütz, Andreas Hammerschmidt, Johann Michael Bach, Schubert vagy Rachmaninov. Fontos újdonság, hogy ezúttal a produkciókat maguk a kórus művészei tanították be, így a koncert minden fejezetének van egy-egy művészeti vezetője. A Pászti bérlet két további hangversenye nagy oratorikus művek megszólaltatását ígéri. Március 10-én Haydn A teremtés című oratóriuma hangzik fel Vashegyi György vezényletével és világklasszis külföldi énekesek közreműködésével. A háromrészes alkotás szövegkönyvét a nagy műveltségű polihisztor, Gottfried van Swieten báró írta Mózes első könyve és Milton Az elveszett paradicsom című költeménye alapján. Április 10-én két francia különlegességet ismerhet meg a közönség Somos Csaba vezényletével. Ezen az esten hallható lesz Maurice Duruflé Requiemje és Debussy Szent Sebestyén vértanúsága, amelyet a zeneszerző Gabriele D’Annunzio ötfelvonásos misztériumjátékához komponált. A Debussy-mű narrátora Für Anikó lesz.

 

Egy nemzeti szimfonikus zenekartól és a vele szimbiózisban élő vegyeskartól azt várja el a közönség, hogy olyan műsorkínálatot nyújtson, amely a teljesség élményét kínálja, ami a Pászti bérlet műsorkínálatában maximálisan megvalósul.

Megosztás

Újra lesz Nagy Utcaszínház a Szigeten

Hello Kultúra

Újra lesz Nagy Utcaszínház a Szigeten

  • 2024.08.3

Idén visszatér a Szigetre a Nagy Utcaszínház egy lenyűgöző francia produkcióval, a világ minden tájáról érkező cirkuszi előadásokat mutat be a Cirque du Sziget, a Sétáló Utcaszínházak keretében kilenc attrakció bukkan majd fel a Sziget minden pontján.