2024. április 27.
Több ezreket várnak a gencsapáti fesztiválra

Több ezreket várnak a gencsapáti fesztiválra

A május 18. és 21. között megrendezésre kerülő Gencsapáti Pünkösdi Feszti-válon több ezer résztvevőre számítanak a szervezők.

A Gencsapáton megrendezett pünkösdi esemény évről évre egyre népszerűbb. A várost szórakoztató szabadidős eseményből mára tízezreket vonzó zenei és gasztronómiai fesztivállá nőtte ki magát.

Idén a különböző helyszíneken 100 négyzetméter feletti LED-fallal, fantasztikus vizuál-, é hangtechnikával, konfettiágyúval, sőt, színpadi pirotechnikai show-val, változatos zenei stílusú produkciókat láthatnak az érdeklődők.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztiválon fellép mások mellett az Ocho Macho, az Edda Művek, a Tankcsapda, a Lord, a Republik, Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar, valamint az Ismerős Arcok. A négy napon három koncerthelyszínen több mint harmincöt fellépőt hallhat és láthat a közönség.

Hozzáfűzte: a programot színesítve, a pünkösdi néphagyományok előtt tisztelegve a könnyűzenei fesztivál keretében tarják meg vasárnap délután a XXII. Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivált is.

A helyszínre ingyenes buszjárat is indul Szombathelyről.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.