2024. április 28.
Elkezdődött a Szociális Hét

Elkezdődött a Szociális Hét

A Szociális Hét kedd délelőtti ünnepélyes megnyitójára zenés előadással készültek a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanárai és diákjai.

Dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere elmondta, az esemény már 1996 óta kerül megrendezésre minden év tavaszán, amikor is összegyűlnek a szociális szféra dolgozói, és megosztják tapasztalataikat, valamint bővítik az ismereteiket. Kiemelte, hogy az a mód, ahogyan egy közösség a rászorulókkal bánik, megmutatja a közösség valódi erejét. Szombathelyen nagyon jó és szerteágazó a szociális rendszer, a szféra dolgozói lelkiismeretesen dolgoznak a szakmájukban.

2018 a családok éve, így idén e téma köré szerveződnek a programok: öt nap alatt 11 helyszínen 14 program közül választhatnak az érdeklődők.

A megnyitó után Pál Ferenc római katolikus pap beszélt az egyensúlyról, elégedettségről és a családról, amelyben meg kell találni ezt az egészséges egyensúlyt.

Szerdán Egy kicsi mozgás mindenkinek kell címmel családi sportnapot tartanak, délután pedig előadássorozat kezdődik a városházán: az agyvérzésről, valamint az időskorra jellemző leggyakoribb pszichés megbetegedésekről hallhatnak érdekességeket. Ezen a napon nyílt napot tart a Ma Háza Rehabilitációs Foglalkoztató, valamint a Barnahus intézmény.

Csütörtökön Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázó tart előadást Mi végre vagyunk e világban? címmel, a Herényiek Házában, 15.30-tól. Családi délutánt is szerveznek a Csicsergő bölcsődében, ahol dr. Mundy Péter pszichológus a családterápiáról beszél, majd kerekasztalbeszélgetésre is sor kerül az előadóval. Pénteken tartják a nemzetközi gyermekvédelmi konferenciát, az esemény zárásaként pedig egy díjátadó gálával készülnek a szociális szférában kiemelkedő munkát végző dolgozók számára, ahol kitüntetést is kapnak.

Szombaton a Családok éve országos programsorozathoz csatlakozva a Százszorszép bölcsődében felfedezőjátékokkal és akadálypályákkal várják az érdeklődőket.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.