2024. április 29.
Ügyesek voltak a karatésaink

Ügyesek voltak a karatésaink

A hétvégén rendezték meg Budapesten a WKF Karate Magyar Bajnokságot, melyen 70 klub közel 900 nevezéssel képviseltette magát.

 

Vas megyét a „Leo” Karate-do SE képviselte öt fővel.

A két napos versenyen, a szombati napon a kadet, junior és senior korosztályok mérették meg magukat. Somogyi Laura kata (formagyakorlat) versenyszámban, a junior korosztályban első meccsén alul maradt, majd a bronzéremért folyó meccsen is vesztett, így az ötödik helyen zárt. Kumite (küzdelem) versenyszámban a -48 kg súlycsoportban indult, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Laura indult egy külön kategóriában is, ahol az Ifjúsági Olimpiára lehetett kvalifikációt szerezni. Itt a -53 kg súlycsoportban mérettette meg magát, ahol bronzéremmel zárt.

Vasárnap a gyermek és ifjúsági korosztályok kerültek megrendezésre utánpótlás és haladó kategóriákban. A 10-11 éves korosztályban, utánpótlás kategóriában kata (formagyakorlat) versenyszámban Molnár Csenge indult. Csengének ez volt élete első országos versenye, ahol a népes mezőnyben remekül teljesített, ám az éremszerzés sajnos nem sikerült neki.

A 12-13 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban, szintén utánpótlás kategóriában Dávid Boglárkának nem sikerült az éremszerzés, ám kumite (küzdelem) versenyszámban a +45 kg-os súlycsoportban egy ezüstérmet szerzett. A 11 éves korosztályban, haladó kategóriában Kovács Ákosnak sem kata (formagyakorlat) sem kumite (küzdelem) versenyszámban nem sikerült érmet szereznie. A 13 éves korosztályban Somogyi Dávidnak sem volt jobb napja, ő sem tudott egyik kategóriában sem dobogóra állni.   

(forrás: http://www.frisss.hu/sport/arany-es-ezust-erem-is-a-vasi-karatekak-nyakaban)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.